Origami House / Bernardes Arquitetura

first_img “COPY” CopyHouses•Brazil CopyAbout this officeBernardes ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPorto FelizBrazilPublished on June 28, 2019Cite: “Origami House / Bernardes Arquitetura” [Casa Origami / Bernardes Arquitetura] 28 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919977/origami-house-bernardes-arquitetura Clipboard Houses Area:  670 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Leonardo Finotti Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Leonardo Finotti+ 22Curated by Matheus Pereira Share Origami House / Bernardes ArquiteturaSave this projectSaveOrigami House / Bernardes Arquitetura “COPY” Projectscenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919977/origami-house-bernardes-arquitetura Clipboard Manufacturers: -, AM Lesec, Alwitra, Arali Móveis, UniboxLandscaping:Andre PaolielloLighting:Estudio Carlos FortesConstruction Company:GaiaAir Conditioner:GreenwattAutomation:Gilberto FlorianoElectrical And Hydraulic Installations:ZamaroPool Design And Installation:AcquaStructural Project:YconConcrete Consultant:Gabriel ReginoAutor:Thiago BernardesProject Team:Dante Furlan, Camila Tariki, Antonia Bernardes, Bruno Milan, Pérola MachadoCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. Origami House is the main residence of a couple who decided to flee the rush of the big city to settle 50 minutes away of the capital. They receive frequent visits from their children and grandchildren. The house has three bedrooms, a comfortable office, kitchen and social area (living, dining, and balcony integrated) on the ground floor. The living room is integrated with the balcony through large glass window frames. On the lower floor are three guest rooms. The clients wanted a practical, single-story house that had all the amenities they needed to live and work integrated into their everyday environments.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!Planta – Pavimento TérreoSave this picture!© Leonardo FinottiThe use of concrete is the trademark of the house. The folding concrete slab, like an origami, establishes the house’s lateral boundary and volume that houses its social sector. The concrete protects the west façade of the residence from the afternoon sun and directs the view toward the east where we have the morning sun and the view of the native forest. All the angles of the project make sense on the terrain and have been designed according to their natural conditions, responding to topography, insolation, ventilation, among others.Save this picture!© Leonardo FinottiIts location provides a pleasant conviviality. The main access connects to the office, important for the couple, where it communicates with the living room, kitchen and outdoor areas of garden and balcony, allowing a simple use of the house throughout the day. The dining and living rooms are integrated with their walls and ceiling in concrete and the wooden furniture to warm the environment. The intimate sector is organized perpendicular to the social one in a metallic pavilion with facades protected by brises-soleils made of cumaru wood. This pavilion penetrates the volume of the social area with the brise-soleils functioning like pivoting doors that separate the kitchen and the dining room.Save this picture!© Leonardo FinottiProject gallerySee allShow lessThe Importance of Communication and Context in Enrique Sobejano’s WorkArticlesCX Landscape Creates a Biodiverse “Ribbon Bridge” in CanberraArchitecture News Share ArchDaily Photographs Brazil Architects: Bernardes Arquitetura Area Area of this architecture project 2017 Origami House / Bernardes Arquitetura Year: last_img

Posts Tagged with…

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *